Om företaget

När den goda smaken får bestämma

Livet är till för att njutas!

”I en värld av förändring med globala utmaningar inom framför allt miljö och hälsa vill vi bidra med en stunds välmående och njutning och även ge något tillbaka.”

P & P Choklad grundades år 1986 av Eva Peter. Hon hade då i många år arbetat på ett internationellt företag inom konfektyr som säljare och kände att det var dags att etablera något eget.

I slutet av 80-talet var utbudet på den svenska konfektyrmarknaden begränsat till några stycken starka varumärken och Eva såg möjligheter att utveckla inom framförallt premiumsegmentet.

Hon lanserade mörka chokladkakor med hög kakaohalt och vackert inslagna pralinaskar i olika storlekar och färger. Konceptet blev snabbt en succé och företaget växte.

 

Eva Peter, Grundare

Familjeföretag

Numera är det andra generationen som driver företaget vidare genom dottern Christina. Men affärsidén är fortfarande samma som för 37 år sedan: “Att göra kvalitetschoklad tillgänglig för alla”. Detta gör företaget genom att finnas i de flesta städer i vårt avlånga land men också att hålla en prisnivå som passar alla.

Ikapp med den ökade medvetenheten kring företagets egna ansvar inom hållbarhet så ställer man också höga krav på sina leverantörer. Den positiva effekten är att stora delar av sortimentet är rättvisemärkt, ekologiskt och klimatvänligt genom bl.a. att all förpackningsmaterial är återvinningsbar.

Bland produkterna finner man bl.a  rättvisemärkta barnsligt söta chokladklubbor, ekologiska chokladkakor med spårbart välgörenhetsarbete samt smakfulla chokladtryfflar utan palmolja.

Utöver det så stödjer P & P Choklad även Stiftelsen Aktiv Skola samt  välgörenhetsorganisationen Tjejzonen. På varje såld chokladask av ” We Can Do It” går 5 kr oavkortat till organisationen.

Trevlig läsning!

 

Önskar vi på P & P Choklad Import AB